"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ "Η Τρικκαία Μέλισσα" " - Μελισσοκομικό βιβλιάριο: EL 44/543
---------------------------------------------------

Με αγάπη και σεβασμό για τη μέλισσα!

---------------------------------------------------


Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ!!!

Όχι αντιβιοτικά στη μελισσοκομία,
αλλά…
το μέλι και τ’ άλλα προϊόντα της κυψέλης
ως … νέα αντιβιοτικά

Τα blogs MELISSOCOSMΟS”, “IxNiLaTiS” και “beebee ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ” αντιδρούν στην προσπάθεια κάποιων (κατά βάση μεγαλοεμπόρων και βιομηχάνων του χώρου) -οι οποίοι προφανώς έχουν ίδια συμφέροντα-  να επιφέρουν τη χρήση αντιβιοτικών στη μελισσοκομία. Ο φίλος Παναγιώτης του  blog IxNiLaTiS”, μάλιστα, αναλύει σε βάθος τα αίτια, αλλά και τις συνέπειες μιας τέτοιας προοπτικής.

Συμφωνώ  απόλυτα μαζί τους και πιστεύω πως είναι χρέος όλων όσοι  αγαπούν πραγματικά τη μελισσοκομία ν’ αντιδράσουν -με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί-  σε μια τέτοια ζοφερή  προοπτική, ζοφερή τόσο για τη μέλισσα  και  τον μελισσοκόμο, όσο και  για τον ίδιο τον καταναλωτή.
              
Κι επειδή, θεωρώ πως καλό είναι να ξέρουμε όλοι για τι πράγμα μιλάμε, μεταφέρω παρακάτω  απόσπασμα μελισσοκομικού άρθρου των Καραζαφείρη και Τανανάκη, το οποίο αλίευσα απ’ το www.melinet.gr (Υπολείμματα στο μέλι και σε άλλα προϊόντα κυψέλης (Καραζαφείρης Ε. & Τανανάκη Χ.) ) και αναφέρεται στα αντιβιοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μελισσοκομία και στις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό:

Θα κλείσω με μια προτροπή της Δρ. Σοφίας Γούναρη προς όλους τους μελισσοκόμους: «[…] θα πρέπει να γίνει συνείδηση των μελισσοκόμων ότι είναι πιο διαχρονικό, πρακτικό, οικονομικό και δεοντολογικό να μεταχειρίζεσαι τα μελίσσια σου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τους δικούς τους μηχανισμούς κατά των παθογόνων, παρά να τρέχεις πίσω από κάθε έξαρση ή καινούργια ασθένεια, δοκιμάζοντας με αμφίβολα αποτελέσματα ότι κυκλοφορεί διεθνώς. Αυτή η συμπεριφορά το μόνο που καταφέρνει είναι να προάγει την παγκοσμιοποίηση ….. των κακών…..»
Δρ. Σοφία Γούναρη, «Νοσεμίαση των μελισσών»

Και ... είναι υποχρέωσή μου να επανέλθω στο θέμα…

1 σχόλιο: