"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ "Η Τρικκαία Μέλισσα" " - Μελισσοκομικό βιβλιάριο: EL 44/543
---------------------------------------------------

Με αγάπη και σεβασμό για τη μέλισσα!

---------------------------------------------------


Υγεία & ΟμορφιάΤα προϊόντα της μέλισσας (Σχετικά άρθρα):

- Η βιολογική αξία του μελιού (Α.Θρασυβούλου): http://www.melinet.gr/item/01.zip (από www.melinet.gr)

- "ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (APITHERAPY) - ΜΕΛΙ": αναλυτικό και εμπεριστατωμένο άρθρο της Σ. Γούναρη για το μέλι και τις δυνητικές εφαρμογές του στη μελισσοθεραπεία (από www.donkeyisland.gr).

- Παραγωγή, χημική σύνθεση και χρήσεις του βασιλικού πολτού των μελισσών (Α.Θρασυβούλου & Ε. Τσαλίμαλμα): http://www.melinet.gr/item/09.zip (από www.melinet.gr)

- Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για το βασιλικό πολτό των Πασχάλη Χαριζάνη και Αικατερίνη Σάτου, Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών: ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΣΥΣΤΑΣΗ-ΧΡΗΣΕΙΣ),  (από www.iama.gr)

 
- Παραγωγή, χημική σύνθεση και χρήσεις της γύρης των μελισσών (Α.Θρασυβούλου & Χ. Παπαδημητρίου): http://www.melinet.gr/item/07.zip (από www.melinet.gr)
 
- Παραγωγή, χημική σύνθεση και χρήσεις της πρόπολης των μελισσών (Α.Θρασυβούλου & Α.Αδαμούδη): http://www.melinet.gr/item/08.zip (από www.melinet.gr)
 
- Παραγωγή, χημική σύνθεση και χρήσεις του κεριού των μελισσών (Α.Θρασυβούλου): http://www.melinet.gr/item/10.zip (από www.melinet.gr)

---------------------------------------------------------------------------------------------- 
Σημείωση: Η Μελισσοθεραπεία (Apitherapy) είναι η επιστήμη που προωθεί τη χρήση των προϊόντων της μέλισσας για θεραπευτικούς σκοπούς, έχοντας ως τώρα  αναδείξει και τοποθετήσει το μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα της μέλισσας στη θέση που τους αξίζουν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------