"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ "Η Τρικκαία Μέλισσα" " - Μελισσοκομικό βιβλιάριο: EL 44/543
---------------------------------------------------

Με αγάπη και σεβασμό για τη μέλισσα!

---------------------------------------------------


Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Μελισσοκομική Εκδήλωση στα Τρίκαλα

Με επιτυχία διοργανώθηκε σήμερα στα Τρίκαλα εκδήλωση απ’ το Σύλλογο Μελισσοκόμων Ν. Τρικάλων και το Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων Ν. Τρικάλων. Κύριοι προσκεκλημένοι – ομιλητές ήταν η κ. Κατερίνα Καρατάσου, Κτηνίατρος της ΟΜΣΕ και ο Βασίλειος Ντούρας, Αντιπρόεδρος της ΟΜΣΕ, οι οποίοι αντίστοιχα ενημέρωσαν τους μελισσοκόμους της περιοχής, τόσο για θέματα που άπτονται της μελισσοκομικής καθημερινότητάς τους, όσο και για ζητήματα του κλάδου τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του νέου «σπιτιού» των Μελισσοκόμων των Τρικάλων, ένα εγκαταλειμμένο κτίριο του δήμου που παραχωρήθηκε στους μελισσοκόμους και ανακαινίστηκε, ύστερα απ΄ τις ενέργειες των κ. Θάνου και κ. Ζαφείρη, προέδρων του Συλλόγου και του Συνεταιρισμού αντίστοιχα των τρικαλινών μελισσοκόμων και όλων των άλλων μελών των παραπάνω διοικήσεων, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελισσοκόμων του νομού.

Τελειώνοντας, θ’ αναφερθώ στην εξαίρετη ομιλία και παρουσίαση της κ. Καρατάσου, η οποία –παρεπιπτόντως- απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων. Αξιοσημείωτα (τουλάχιστον αυτά που θυμάμαι και πάντα απ’ τη δική μου οπτική) σημεία της ομιλίας της ήταν τα εξής:

- Επισήμανση βασικών κανόνων ορθής μελισσοκομικής πρακτικής
- Προτροπή για εκμετάλλευση όλων των προϊόντων της μέλισσας (κι όχι μόνο του μελιού)
- Αντικατάσταση 3-5 παλιών-μαύρων κηρυθρών κάθε χρόνο απ’ τη γονοφωλιά (για λόγους και υγιεινής, αλλά και αυξημένης παραγωγής)
- Απολύμανση όλου του μελισσοκομικού εξοπλισμού
- Τροφοδοσία: τι – πότε – πόσο και γιατί;
- Απαραίτητη η τροφοδοσία και με πρωτεϊνούχες τροφές (γύρη). Μάλιστα, σ’ αυτό επέμενε ιδιαίτερα, συνδέοντας την έλλειψη πρωτεϊνούχων τροφών με την εμφάνιση ασθενειών.
- Ασθένειες: ενέργειες για την αποφυγή τους, δυνατότητα επισήμανσης και τρόποι αντιμετώπισής τους.

4 σχόλια:

 1. Γιώργο συνγχαρητήρια στους προέδρους των μελισσοκόμων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνχαρητήρια στους Προέδρους ,του συλλόγου και του Συνεταιρισμού, και σ όλους που συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.
  Καλορίζικο και το νέο σας και εύχομαι σ αυτό να παίρνονται οι καλύτερες αποφάσεις και να λύνονται τα προβλήματα των μελισσοκόμων.
  Σ ευχαριστούμαι για την ενημέρωση που μας έκανες και αν δεν σου κάνει κόπο βάλε μας και Φώτο.
  Καλημέρα στα ωραία Τρίκαλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιωργο καλως ηρθαμε στην οικογενεια των μελισσομπλοκαδων,θα τα λεμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή