"ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ "Η Τρικκαία Μέλισσα" " - Μελισσοκομικό βιβλιάριο: EL 44/543
---------------------------------------------------

Με αγάπη και σεβασμό για τη μέλισσα!

---------------------------------------------------


Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Σχεδόν ένας χρόνος...

 
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, γνωστούς και άγνωστους.
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος απ' την τελευταία ανάρτηση σ΄ αυτό το ιστολόγιο. Ας είναι κι έτσι...
Τα μελισσάκια μου βρίσκονται πλέον στο μέρος που ξεχειμωνιάζουν.


 

Η μελισσοκομική χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά καλή. Παραγωγική και δημιουργική. Βγάλαμε ένα εξαιρετικό μέλι, σε ικανοποιητική –σε σχέση με το παρελθόν- ποσότητα, αν και στόχος δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα.

Παράλληλα, ασχοληθήκαμε και με την παραγωγή κι άλλων προϊόντων της μέλισσας (με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία), όπως με το βασιλικό πολτό (μικρή παραγωγή), τη συλλογή γύρης, τη συλλογή πρόπολης και τα διαλύματα πρόπολης, καθώς και με την παραγωγή διαφόρων κηραλοιφών.

 



Επιπλέον, προσπαθήσαμε να μην επιβαρύνουμε –μόνοι μας- το μέλι μας με χημικά κατάλοιπα φαρμάκων κι έτσι οι μόνες επεμβάσεις μας και φέτος ήταν με μεθόδους και υλικά που είναι εγκεκριμένα στη βιολογική μελισσοκομία (οξαλικό οξύ για τη βαρρόα και θυμόλη στο σιρόπι για τη νοζεμίαση και σύμφωνα με τα προτεινόμενα απ΄τους αρμόδιους επιστήμονές μας). Στο πνεύμα αυτό, χρησιμοποιούνται εδώ και δυο χρόνια μόνο πιστοποιημένες  βιολογικές κηρήθρες (από γνωστό συνεταιρισμό μελισσοκόμων της Θεσσαλίας).
 
 
Τα σχέδια για τη νέα χρονιά πολλά. Μα, όπως ήδη έχει ειπωθεί, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά μαζί του…
Γι’ αυτό ας δούμε μερικές όμορφες εικόνες της φύσης από εξορμήσεις στην περιοχή μου κι ας αφήσω τα μεγαλόπνοα σχέδιά μου (!!! ;;;) για μια άλλη ίσως ανάρτηση.
 





 




 
Και μην ξεχνάμε το «Μύλο των Ξωτικών» που για άλλη μια φορά έχει ανοίξει και περιμένει όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα…) στα πανέμορφα Τρίκαλα.
 
 Να είστε όλοι και όλες καλά!